Oändligt mycket friskare och godare än köpevarianten
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Så här års är apelsinerna söta, saftiga och helt underbart goda. Att använda dem till att göra egen saft är ett lyxigt sätt att njuta lite extra. Oändligt mycket friskare och godare än köpevarianten, utan otäcka tillsatser och färgämnen dessutom!!;)
Vill du variera saften kan du göra det genom att blanda i andra citrusfrukter, en bit kanel eller vaniljstång.
Nästa blogginlägg är sött och bjudgott!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser till 1 liter apelsinsaft:
1 kg apelsiner (gärna ekologiska)
6 dl socker
1 msk citronsyra
5 dl kokande vatten
Gör så här: Skrubba apelsinerna noga, riv av skalet och lägg det i en skål tillsammans med socker och citronsyra. Koka upp vattnet och häll det över sockerblandningen, rör om så att sockret löser sig. Låt allt svalna. Pressa i saften från apelsinerna. Sila och häll upp på väl rengjorda och kalla flaskor. Förvaras svalt. Blanda med iskallt vatten och servera.
Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Nu blir jag allt sugen på att göra egen saft :-)
Postat av: Anna
Jag var tvungen att göra din saft, resultatet blev supergott!! Tittar snart in för mer inspiration!
Postat av: Sabina
Jag brukar göra kärsbärs saft, det är så himla gott! Och det här lät ju också väldigt gott, det måste jag bara testa :)
Postat av: Mårtenssons kök
Bra mycket godare med egen saft än den man köper.
Postat av: Anonym
Hej jag älskar hemma gjord saft en den man köper gud vilken mysig blogg du har kramar NK
Trackback