Lite tjockare och ljuvligt goda chocolate chip cookies!


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Har du någon gång ätit Chocolate chip cookies förstår du varför det har blivit något av en nationalkaka i USA. Seg, söt och chokladproppad, en kombination som gör att den inte kan annat än älskas! Själv är jag så förtjust att kakorna har fått en alldeles egen kategori här på bevemyrs:) Receptet varierar och några av de allra läckraste delar jag med mig av till er.

Det här är ett av de absolut godaste receptet på lite tjockare, stora, sega, krispiga och helt ljuvligt goda Chocolate chip cookies!


I nästa blogginlägg bakar vi ett annorlunda bröd!:)
________________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

300 g smör, smält
2 dl socker
3 dl farinsocker, ljust
2 ägg
2 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
7 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk salt
200 g vit choklad, hackad
200 g mörk/ljus choklad, hackad

Gör så här: Blanda socker, farinsocker, vaniljsocker och äggen, rör i det smälta smöret. Tillsätt övriga ingredienser. Smeten blir rätt så bastant. Forma ganska stora bollar (de smälter ut sedan), lägg på bakplåtsklädda plåtar (inte så tätt för då flyter de ihop) och grädda i ca 10 - 15 minuter (lite beroende på hur stora du gör dem) i 175 grader.



Kommentarer
Postat av: Katarina

De ser supergoda ut :)

2011-03-21 @ 10:09:19
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Sanna

Mmmm...så gott!!!

2011-03-21 @ 11:10:43
Postat av: Katarina

Tack för en underbar blogg...och mycket goda recept!

En liten fråga....varför står det socker 2 gånger?....Är det jag som är trög?

2011-03-21 @ 11:19:21
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Katarina"

Oj, så kan det gå när jag bloggar med sömngrus i ögonen:)...kakao ska det vara!



Tack....uppskattar att du uppmärksammade mig på detta!:) /Karin



2011-03-21 @ 11:38:09
Postat av: Johanna (Universitetet)

Jag tycker att du gör alldeles rätt i att ha en "Chocolate chip cookie-kategori";.)

2011-03-21 @ 16:15:39
Postat av: Jimmie

Du har verkligen öga för design, upplägg och ljuset.

Man blir sugen på choklad, tror det blir lite chokladmousse ikväll.

2011-03-21 @ 20:10:44
URL: http://varldensbastamatblogg.blogg.se/
Postat av: Veronica

Ser otroligt goda ut! Tack för i lördags - det var riktigt trevligt! Kram

2011-03-21 @ 20:49:27
Postat av: M A T B L O G G E N



Så gott det ser ut.



:-)

Postat av: Mårtenssons kök

Perfekt recept, sega ska de absolut vara!

2011-03-22 @ 23:02:01
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Isabella - 16 och gravid

favoritkakor, helt underbart goda!!



Läs gärna min blogg om mitt liv som 16 år och gravid kram :)



www.IsabellaY.blogg.se

2011-03-24 @ 11:17:21
URL: http://isabellay.blogg.se/
Postat av: Ida we

Ser riktigt gott ut!

2011-03-24 @ 18:40:23
URL: http://idawe.blogg.se/
Postat av: Johanna

Om man inte vill ha vit choklad kan man ta samma mått fast i vanlig choklad? och ska man göra bollar av degen? vadå smälter ut? känner mig jätte korkad :(

2011-03-28 @ 21:40:00
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Johanna"

Ja, antingen byter du ut den vita chokladen mot någon annan variant eller så kan du helt enkelt ta mindre choklad, det funkar också!:)"Degbollarna" flyter ut av värmen i ugnen och blir platta, anledningen till att man rullar degen är att det blir väldigt runda och fina kakor då:)

2011-03-29 @ 10:53:07
Postat av: Sandra

Har gjort dessa flera ggr. Såååå goda! Tror du att man kan trycka ut hela degen på plåten och sedan skära rutor istället? Borde ju funka och bli likadant....förutom formen. Eller??

Mvh. Sandra.

2011-08-31 @ 12:31:51
Postat av: Sara

Jag testade att baka dessa kakor, men mina bollar flöt ut väldigt dåligt. Vissa kakor blev nästan 2 cm höga... Vad kan detta bero på?

2012-01-11 @ 23:18:12
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Sandra"

Skulle tro att det fungerar alldeles utmärkt och att det smakar jättegott det också!:)



Hälsar Karin

2012-01-12 @ 14:22:02
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Sara"

Flyter de ut för dåligt så testa att göra degen lite lösare nästa gång (lite mindre mjöl alltså). Det brukar vara det som är bekymret när det kakorna är lite för "hårda".



Lycka till!:)



Hälsar Karin

2012-01-12 @ 14:25:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen