Honung och räkor på läckraste våfflan
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Våfflor är allt bra gott. Ska jag vara ärlig så är min absoluta favorit den traditionella våfflan, en ljummen frasig våffla med grädde och sylt, eller för den delen med hasselnötsgrädde, bär och choklad (här) nästintill oslagbart gott!:)
Men våfflor är bra läckert att servera som förrätt också, antingen med räkor, gräddfil och rom eller som här en variant med yoghurtmarinerade smörstekta räkor, smaksatta med bl.a honung, ingefära, vitlök och spiskummin. Riktigt gott!:)
I nästa blogginlägg spanar vi in en lite annorlunda pizza, en vinnare i sin klass!:)
________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1/2 kg räkor med skal
4 msk yoghurt
1/2 msk riven ingefära
1 vitlök, pressad
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 krm salt
Garnering:
honung, flytande
dill
citron
creme fraiche
Gör så här: Skala räkorna. Blanda yoghurt, ingefära, vitlök, paprikapulver, gurkmeja, spiskummin och smaka av med salt. Lägg i räkorna och låt dom marineras en timme eller två. Fiska upp räkorna och stek dem lite snabbt i smör. Lägg räkorna på våfflorna, garnera med dill, citron och en klick creme fraiche. Ringla över honung. Servera.
Kommentarer
Postat av: Martina
Härligt med räkor på!
Postat av: Coquina
Vad gott och annorlunda =) Trevlig helg!
Postat av: Erika
Jag älskar våfflor av alla de slag, de här ser riktigt goda ut!:-)
Trackback