Pizza med broccoli och ädelost


Foto: Karin / bevemyrs blogg

För några år sedan utsågs Hassan till att ha komponerat årets godaste pizza, det här är hans recept på pizzabotten, en lite grövre och lättare variant som gör att man äter och njuter och sedan dessutom känner sig nyttig efteråt. Fyllningen är min egen favorit med ädelost, broccoli, kassler och tomatsås. Knåda på och njut nu allesammans!;)


I nästa blogginlägg bjuder jag er på en god kvällsmysardessert som lyfter den tristaste vardagskvällen!:)
_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser pizzadeg:

25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 msk olivolja
5 dl dinkelmjöl
2 dl durumvete
2 tsk havsalt
2 tsk krossade linfrö

Gör så här: Smula jästen i en degbunke, värm vattnet till fingervarmt och rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och sedan övriga ingredienser. Arbeta till en smidig deg. Jäs degen till dubbel storlek. Kavla ut, ganska tunt, ha på någon fyllning du tycker om och grädda sedan i 225 - 250 grader tills pizzan fått fin färg.

Kommentarer
Postat av: Sussie

Jag har bara ätit ädelost och broccoli i paj, det låter supergott att ha det på pizza också!

2011-03-27 @ 20:46:34
Postat av: Fröken dill

Smarrig hemlagad pizza och vilken fin form den ligger i!!

Hälsar fröken Dill

2011-03-29 @ 07:13:35
URL: http://www.frkdill.blogspot.ocm
Postat av: Madelene

Mmmmm, älskar pizza i alla de former!:-)

2011-03-29 @ 10:54:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen