Pizza med broccoli och ädelost
Foto: Karin / bevemyrs blogg
För några år sedan utsågs Hassan till att ha komponerat årets godaste pizza, det här är hans recept på pizzabotten, en lite grövre och lättare variant som gör att man äter och njuter och sedan dessutom känner sig nyttig efteråt. Fyllningen är min egen favorit med ädelost, broccoli, kassler och tomatsås. Knåda på och njut nu allesammans!;)
I nästa blogginlägg bjuder jag er på en god kvällsmysardessert som lyfter den tristaste vardagskvällen!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser pizzadeg:
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 msk olivolja
5 dl dinkelmjöl
2 dl durumvete
2 tsk havsalt
2 tsk krossade linfrö
Gör så här: Smula jästen i en degbunke, värm vattnet till fingervarmt och rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och sedan övriga ingredienser. Arbeta till en smidig deg. Jäs degen till dubbel storlek. Kavla ut, ganska tunt, ha på någon fyllning du tycker om och grädda sedan i 225 - 250 grader tills pizzan fått fin färg.
Kommentarer
Postat av: Sussie
Jag har bara ätit ädelost och broccoli i paj, det låter supergott att ha det på pizza också!
Postat av: Fröken dill
Smarrig hemlagad pizza och vilken fin form den ligger i!!
Hälsar fröken Dill
Postat av: Madelene
Mmmmm, älskar pizza i alla de former!:-)
Trackback