Fiskelycka och knaperstekta strömmingar
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Vädret och fiskelyckan stod bi i helgen. Bullar åts, varm choklad dracks och en massa goa strömmingar hamnade i hinken.
Fiskarna rensades, vändes i ströbröd och salt och knaperstektes sedan på Muurikkan. Stek strömming kan ju ätas på olika sätt. Mina favoriter är rakt upp och ner på knäckemackan eller tillsammans med potatismos och lingonsylt:)
Fina fiskar, men alldeles för många för att ätas upp av det egna hushållet. I sann Save Food -anda delade vi ut några kilo till förtjusta strömmingsälskare:)
Det kan vara smått jobbigt att rycka strömming. Att sova en stund är himla skönt!
I nästa inlägg visar lillungens farmor hur det går till att rensa strömming!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Nog för att strömming ska ryckas, men jerkbaitspö? =)
Postat av: Mårtenssons kök
Jisses Amalia, så gott med alldeles nyfångad sill. Rena rama lyxmiddagen, visst är det gott med mos och lingon till:)
Postat av: Anonym
Vilket härligt fiske!
Postat av: Kochs Catering
Hej!
Älskar din bild på strömmingen. Vi har idag på vår restaurang strömming på muurikka och jag älskar din bild! Om det går bra skulle jag vilja använda din bild idag på vår facebook sida.
Svar:
Karin
Trackback