Kladdkaka med jordnötsglasyr
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Min svägerska fyller år och ska fira med stort kalas. Som avslutning på festen tänker hon bjuda på tårtbuffé. Jag anmälde mig tidigt som frivillig bagare och fick sedan fria händer. Redan nu kan jag avslöja att den här kladdiga vääääldigt goda chokladkakan med sötsalt jordnötsglasyr kommer att bli en av läckerheterna på dessertbordet!
Låt dig väl smaka!;)
I nästa inlägg tänker jag berätta om någonting riktigt kul och spännande som händer här på bloggen redan i nästa vecka!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
Glasyr:
100 g smör, smält
3 dl florsocker
2 dl jordnötssmör
1 1/2 dl jordnötter (salta), hackade
Choklad att ringla över
Gör så här: Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Rör ihop ingreiensrna till kakan och grädda den ca 30 minuter (vill du ha den mer lös så gräddar du den kortare tid) i 175 grader. Låt kakan svalna. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den på kakan. Smält choklad och ringla över. Servera gärna med grädde.
Kommentarer
Postat av: Sussie
Jag tror att jag skulle hålla med om betyget "Apgod!;-)
Postat av: Jenny
Mums vad gott!!
Postat av: Maria
Å det där lät smarrigt! Får jag prova någon gång när jag ska bjuda icke-allergiker :)
Postat av: Josse
Åhh, lät riktigt gott och lyxigt med glasyren på. Använder samma recept som dig som bas för kladdkaka, men definitivt inte 30 min i ugnen. Den ska ju vara kladdig. :-) Men glasyr skulle jag tippa på ca 20, max 22 min i ugnen.
Under 20 min utan glasyr.
Postat av: carina
ja den kakan var apgod den!!!
Postat av: sandra
Den var verkligen supergoooood!!!!Lycka till i veckan!kram sandra
Postat av: Anonym
Japp apgod var ordet,gillad av alla 5.
Trackback