Ost- och vitlöksfylld rulltårtsbiff
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Ibland blir man sådär extra glad. Det blev jag för några veckor sedan då det damp ner ett tjockt kuvert i min brevlåda. Brevet var fyllt med en mängd riktigt läckra recept och kom från Ann-Christine Petersson, en av alla er trevliga läsare här på bloggen.
Jag började med att laga en av Ann-Christines favoriter, "Ostfylld skivbiff" (själv tycker jag rulltårtsbiff passar bättre:), taget ur en gammal Allastidning och serverat många gånger sedan dess. Själv har jag hunnit med att laga den ett par gånger och håller med Ann-Chrisitne, verkligen jättegott! Ett plus i kanten är att det är lätt att variera fyllningen (genom att t.ex. ta senap, ost och lök istället. GOTT!) och att det dessutom ser riktigt spännande och elegant ut:)
Det kommer fler av Ann-Christines recept vartefter, så håll utkik!;)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 1/2 msk potatismjöl
1 1/2 dl mjölk
500 g nötfärs
1 ägg
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Fyllning:
5 soltorkade tomater i olja, hackade
1 dl hackad persilja
1 vitlöksklyfta, hackad
2 dl riven västerbottenost
smör, smält att ringla över
eller en annan variant som också är jättegod
1-2 hackade gula lökar
Din favoritsenap t.ex. Dijonsenap
ost
Gör så här: Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en skål. Låt svälla en stund. Förbered under tiden fyllningen. Blanda havregrynsröran med nötfärs, ägg, salt och peppar. Olja in ett bakplåtspapper och kavla ut färsen, ca 30x30 cm, fördela fyllningen över färsen (gör du senapsvarianten så brer du på ett tunt lager senap över färsen, strör på hackad lök och hyvlar ett lager ost uppe på allt) och rulla ihop till en rulltårtsliknande rulle. Ta bakplåtspappret till hjälp och för över rullen till en ugnsfast form, lägg om så önskas skivad squash och hackad paprika runt. Salta och peppra. Smält smör och ringla över köttet och grönsakerna. Stek i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Lägg ev på minitomrater, ringla på balsamvinäger och stek ytterligare i 10 minuter. Skär rullen i skivor och servera tillsammans med potatis/ris och en sallad.
Kommentarer
Postat av: Ensamma mamman
Oj va gott det ser ut! Måste verkligen testas någon dag. Kram
Postat av: Mia
Har gjort något liknande med lammfärs med färsk basilika och fetaost. Det är jättegot det med.
Postat av: Mårtenssons kök
Inget dumt brev att få på posten minsann! Visst är det bra med recept man kan variera på många goda sätt!
Postat av: Erika
Vilken bra ide'!-:)
Trackback