Fransk chokladkola någon?



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Lillungen har höstlov och vi passar på att njuta så mycket vi bara kan. Idag står både teater och kalas på menyn. Annars är just det där att inte ha något bestämt kanske det bästa. Att ligga kvar länge i sängen och läsa sagor för att sedan dricka frukostmjölken med sugrör, att besöka småstadens mysigaste café eller att packa matsäck och vandra ut bland alla knallgula höstlöv är livets själ. Själv kan jag konstatera att det inte finns någonting som slår känslan av att vara hemma tillsammans med en snacksalig fyraåring som grunnar över livets alla märkligheter. Att koka kola rekommenderas också, särskilt om den som den här är perfekt, lagom seg och full av chokladsmak!:)

"Mmmmm, det här var verkligen en ovanligt god kola!" sa lillungen med ögon som glittrade av förtjusning när vi provsmakade varsin första bit!:)


_______________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

400 g mörk choklad, hackad (använd någon god sort, eftersom det är så mycket i kolan är det väldigt tongivande för smaken)
1 1/2 dl socker
2 dl vispgrädde
1/2-3/4 dl honung, jag använder flytande

Gör så här: Blanda allt i kastrullen och låt allt koka tills den blivit lagom seg (gör kulprovet och prova, häll en klick i ett glas kallt vatten och går det att forma till en kula så är kolan klar), ca 30-40 minuter brukar vara lagom. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form ca 15x20 minuter. Klipp eller skär i lagom stora bitar när det stelnat.





Kommentarer
Postat av: Lisa

Du är bäst! det här var PRECIS vad jag behövde idag!

2011-11-04 @ 11:45:09
Postat av: Elina

Ni verkar haft ett härligt höstlov. Chokladkolan låter supergod. Det känns extra härligt när barnen gillar det man gör. Då känns det som det verkligen är värt det.

2011-11-13 @ 21:40:13
URL: http://Http://elina.magnulund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen