Double chocolate muffin
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Lillungen och jag lördagsbakade igår. Choklad är aldrig fel, i den här sega muffinsvarianten med både ljus och mörk choklad är det godisgott och defenitivt helt rätt! Servera gärna med en klick grädde och en kopp te eller kaffe:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
100 g smör, smält
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50-75 g ljus blockchoklad
50-75 g mörk blockchoklad
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt (gärna elvisp). Blanda i vaniljsocker, salt, kakao, mjöl och bakpulver. Rör ner det smälta smöret. Hacka de båda chokladsorterna grovt och blanda ner chokladen i smeten. Ställ muffinsformar på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet. Grädda i cirka 250 grader i 10-15 minuter. Låt dem svalna på galler. Servera gärna med grädde.
Kommentarer
Postat av: Martina
Kan ju bara bli jättegott! ;-)
Trackback