kassler, vitlök, curry, grädde...
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En inte alls dum variant av den ryska klassikern "Stroganoff" (jättegod med andra ord:), här med god rökt kassler tillsammans med bl.a. vitlök, curry, grädde och paprika.
En annan sak, jag använder i princip aldrig annat än vispgrädde när jag lagar mat, inte för att jag är LCHF-are utan för att jag inte vill stoppa i varken mig eller familjen tillsatser som stabiliseringsmedel (karragenan, E407) och annat elände. Fast det gäller förstås att vara lite uppmärksam, den 36% vispgrädden som säljs innehåller tillsatser till skillnad från den 40% som bara innehåller högpastoriserad vispgrädde. Köper man den lite fetare och mer "rena" produkten men inte vill ha så hög fettmängd i själva maten är det ju bara att spä ut den med mjölk eller vatten till önskad mängd. Är man dessutom hushållsekonomisk är det lätt att inse att det är ett betydligt billigare alternativ än att köpa den redan "utspädda" matlagningsgrädden.
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
ca 500 g kassler, strimlad
2 tsk curry
2 vitlöksklyftor, pressade
1 purjolök, skivad
2-3 paprikor, gärna i olika färger, skivade
4-5 msk tomatpure
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt
peppar
socker
smör till stekning
Gör så här: Strimla kasslern och stek den i smör tillsammans med vitlök och curry. Blanda ner purjolök och paprikor och stek dem mjuka. Rör i tomatpuré, grädde och creme fraiche och smaka av med salt, peppar och lite socker. Servera med ris och sallad.
Kommentarer
Postat av: Fröken Dill
Vilken härlig stroganof-variant. Kassler är ju både gott och ofta billigt!
Kan bara hålla med om grädden. Köper alltid fullfet vispgrädde för den är godast och mest användbar.
Postat av: Ö-folket
Grytan står färdig. Smakade av den och njöt. Tyvärr fanns bara grädde med "karragenan", men vi chansar.
Postat av: Anna
Så gott det låter med vitlöken ihop med kasslern och det andra. Måste prova!
Postat av: Susanne
Ser ut att passa mig perfekt, låter hur gott som helst.
Trackback