Marinerade kycklingspett med jordnötssås!
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Jäklars vad gott det här är!!!
Rejält, mustigt djupmarinerad kyckling som träs upp på träspett och grillas i ugnen och sedan serveras tillsammans med krämig jordnötssåsl
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé, skuret i ganska tunna skivor (skär det lite halvtinat så går det lätt att skiva tunt)
Marinad:
2 vitlöksklyftor, pressade
3-4 cm färsk riven ingefära (det är inte jättenoga hur mycket det blir med tanke på att ingefära är olika tjock:)
4 msk soja, kinesisk
2 tks chilipulver
2 msk honung
1 citron, pressad
2 msk olivolja
Gör så här: Blanda allt till marinaden och häll den i en påse, lägg ner kycklingbitarna och låt allt marinera i minst 6 timmar. Trä upp dem på träspett och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grilla dem i ca 15 minuter i 200 grader.
Jordnötssås:
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk chilipulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen spiskummin
2 msk olja
1/2 tsk Sambal Oelek
3 dl kokosmjölk
ca 5 msk jordnötssmör
1 citron, pressad
salt
peppar
socker
Gör så här: Fräs vitlöken tillsammans med chilipulver, ingefära och spiskummin i lite olja. Rör ner Sambal Oelek, kokosmjölk, jordnötssås och citron, smaka av med salt, peppar och socker (salt, peppar och socker är viktigt för att lyfta fram smakerna i såsen, utan blir den lätt lite lam:)
Hej! Ser ju kanon smarrigt ute. Dubbel tumme upp för jordnötssås =)
Hej
Vad gott detta låter! Vill testa receptet och har två frågor, i jordnötsåsreceptet skriver du 5 msk jordnötssås, menar du jordnötssmör där? Vad rekommenderar du att servera till?
Mums, det var alldeles för länge sedan jag lagade thai-kycklingspett med jordnötssås. Nästa gång ska jag testa lite socker i såsen, det lät smart!
Tycker fröken Dill
Åh, vad gott!
"IZ"
Ibland slinter fingrarna, jordnötssmör skall det förstås vara:)
Ris/klyftpotatis och sallad är jättegott till!
/Karin
Förlåt, jag måste bara titta in och säga HERREGUD!
Jag halkade in på din blogg lite på ett bananskal och blev fast i över en timma och bara sparade recept efter recept, bara satt och dreglade!
Vilken guldgruva för en baknings&matlagnings fantast som lilla jag! Helt underbart!
Måste bara hinna slänga in att din lilla grabb är nog den sötaste kocken jag någonsin sätt!
En länk till din blogg kommer inom kort dyka upp på min kan jag lova!
Ha en bra dag, kramar!
Det där ser sjukt gott ut!:-)