Chokladskålar fyllda med vit chokladmousse och hallonsås

Foto: Karin / bevemyrs blogg
Chokladskålar fyllda med vit chokladmousse och hallonsås - riktigt enkelt och fantastiskt gott. Med de fina chokladskålarna ser det dessutom smått proffsigt och elegant ut!:)
Mysfredag på er allesammans!:)
________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Skålar:
150 g mörk choklad, valfri sort men använd gärna någon riktigt god
veckade bakformar i papper (ställ några stycken i varandra när du penslar så blir de riktigt stadiga)
Mousse:
150 g vit choklad
1 1/2 dl kesella
1 1/2 dl vispgrädde
Hallonsås:
150 g hallon, tinade
1 1/2 dl socker
Gör så här: Smält chokladen till formarna (gärna i en skål i micron), pensla insidan på några veckade pappersformar med flera lager choklad (låt varje lager stelna till i kylskåpet innan du penslar på nästa lager). Gör moussen genom att smälta den vita chokladen. Vispa sedan grädden och rör i kesella och den vita smälta chokladen. Peta bort pappersformarna från de stelnade chokladskålarna och pytsa ut moussen i dem. Koka ihop hallon och socker till en sås, låt den svalna och häll det sedan försiktigt över moussen. Garnera med hela hallon och riven choklad. Servera gärna med extra hallonsås och ett litet kex.
Kommentarer
Postat av: Marsipanfreak
Vilken rolig idé, annorlunda! Detta ska jag komma ihåg. Tack för tipset :)
Postat av: Fröken Dill
Å, den perfekta efterrätten att bjuda min kompis E och hennes man på när de kommer på besök i nästa vecka. E älskar vit choklad!
Postat av: Kanel och vanilj
Mycket tjusigt!
Postat av: Anna P
Så gott, det här receptet ska jag spara till nyårsafton!
Postat av: Ann-Sofie
Proffsigt och gott tyckte mina gäster.Jag silade hallonsåsen för att slippa kärnorna. Riktigt bra recept.
Postat av: Maria
Hur många personer är receptet för? Tänkte prova det till nyår då vi är 10 personer. Tack på förhand!
Svar:
Karin
Trackback