Härligt gubbig röra att sätta tänderna i


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Gubbröra har en lång tradition här i Sverige och kan varieras på en mäng olika sätt. Vanligast är nog att använda ansjovis, kaviar eller matjesill tillsammans med ägg, lök och gräddfil / creme fraiche, serverat med potatis eller på en skiva grovt bröd. Gott är det hur som helst och det behöver varken vara sommar eller varmt för att det ska smaka härligt gott!:)

_______________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

2 bitar grovt bröd

4 hårdkokta ägg
2-3 msk creme fraiche
1 ask ansjovis i spad, hackade
1-2 msk hackad rödlök
1-2 msk hackad gräslök
salt

Gör så här: Koka äggen, skala och hacka 3 av dem och blanda tillsammans med creme fraiche, ansjovis, rödlök och gräslök. Smaka av med salt om du tycker att det behövs. Lägg röran på grovt bröd, garnera med lite hackad rödlök, gräslök och ägget som är kvar.

Kommentarer
Postat av: gubben på öa

Den rätten passar till mej både till namn och smak.

2011-10-31 @ 17:31:28
Postat av: Anonym

2011-10-31 @ 17:36:42
Postat av: Mohic

Looks very nice. Gubbrora rules!!

2011-10-31 @ 21:57:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen