Happy Halloween - Pumpapaj
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Halloween är ett firande som jag tycker om, kanske mest det där att välja ut en rejält stor 5-6 kg pumpa, plocka fram kniven och skära ut ett ansikte, stoppa ner ett ljus och låta hela härligheten stå på trappen och lysa välkomnande i höstmörkret.
I år passade vi på att ta tillvara på innehållet och baka oss en härlig pumpapaj också. Två flugor i en smäll kan man säga:)
Ha en riktigt skön och läskig helg nu allesammans!!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Pajskal:
3dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g Svenskt Smör från Arla
1 äggula
Fyllning:
7-8 dl grovhackad pumpa
4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 krm salt
4 msk vetemjöl
4 dl vispgrädde
Gör så här: Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila någon halvtimme i kylskåpet. Koka pumpan i lite lättsaltat vatten i ca 6 minuter. Låt den rinna av väl i en sil eller ett durkslag. Mosa pupman med mixer eller en sked, rör ner ägg, socker, kanel, ingefära, salt, mjöl och grädde. Tryck ut pajdegen i en ugnssäker form, häll i fyllningen och grädda i ca 200 grader i ca 40-50 minuter. Pudra på florsocker och strö på lite hackad mandel. Servera med grädde.
Kommentarer
Postat av: Katarina
Pumpa är så gott i både bakverk och maträtter!
Postat av: Veronica
Moah-ha-ha! :) Glad halloween! Kram!
Postat av: Fröken Dill
Snygg pumpalykta!
Och nu har jag fått ett bra recept på något att laga av mina tre hemodlade pumpor som väntar hemma i köket.
Postat av: MrMask
Kul recept. Det ska jag prova nästa halloween! :) Längtar redan!
Trackback