Happy Halloween - Pumpapaj


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Halloween är ett firande som jag tycker om, kanske mest det där att välja ut en rejält stor 5-6 kg pumpa, plocka fram kniven och skära ut ett ansikte, stoppa ner ett ljus och låta hela härligheten stå på trappen och lysa välkomnande i höstmörkret.

I år passade vi på att ta tillvara på innehållet och baka oss en härlig pumpapaj också. Två flugor i en smäll kan man säga:)

Ha en riktigt skön och läskig helg nu allesammans!!:)

_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

Pajskal:
3dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g Svenskt Smör från Arla
1 äggula

Fyllning:
7-8 dl grovhackad pumpa
4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 krm salt
4 msk vetemjöl
4 dl vispgrädde

Gör så här: Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila någon halvtimme i kylskåpet. Koka pumpan i lite lättsaltat vatten i ca 6 minuter. Låt den rinna av väl i en sil eller ett durkslag. Mosa pupman med mixer eller en sked, rör ner ägg, socker, kanel, ingefära, salt, mjöl och grädde. Tryck ut pajdegen i en ugnssäker form, häll i fyllningen och grädda i ca 200 grader i ca 40-50 minuter. Pudra på florsocker och strö på lite hackad mandel. Servera med grädde.




Kommentarer
Postat av: Katarina

Pumpa är så gott i både bakverk och maträtter!

2011-10-29 @ 11:49:27
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Veronica

Moah-ha-ha! :) Glad halloween! Kram!

2011-10-29 @ 19:55:53
Postat av: Fröken Dill

Snygg pumpalykta!

Och nu har jag fått ett bra recept på något att laga av mina tre hemodlade pumpor som väntar hemma i köket.

2011-10-31 @ 13:18:10
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: MrMask

Kul recept. Det ska jag prova nästa halloween! :) Längtar redan!

2012-01-16 @ 11:37:12
URL: http://mrmask.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen