Torskgratäng med mjukost och crabstickröra
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Äntligen är potatisen så pass mogen att det går att stampa ihop ett riktigt gott potatismos. Gör det och använd det sedan i en härligt krämig fiskgratäng.
Idag är det dessutom kanelbullens dag, Hurra bästa bakdagen! Själv ska jag fira den genom att proppa i mig ett gäng med härligt fluffiga, saftiga, kardemumma- och kanelsmakande bullar. Bästa receptet hittar du här:)
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 torskblock eller annan fisk
1 burk mjukost, räkor
2 dl creme fraiche
1 morot, grovt riven
200 g crabstick, skuren i småbitar
1 citron, rivet skal
salt
peppar
räkor
citron
potatismos
Gör så här: Koka potatis och gör mos. Skär torskblocket i skivor och lägg det i en ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Stek fisken i ugnen under ett bakplåtspapper i ca 15 minuter i 200 grader. Ta ut formen och häll fiskspadet som vildats i gratängformen i en bunke. Blanda mjukost, creme fraiche, morot, citronskal och crabstick tillsammans med fiskspadet, smaka av med salt och peppar. Klicka ut moset runt kanterna i gratängformen (peta ihop fisken så att den ligger i mitten av formen). Häll mjukoströran i över fisken och ställ in formen i ugnen. Gratinera i ca 225 grader tills moset fått fin färg. Dekorera med citron och räkor. Servera.
Kommentarer
Postat av: Malin
Fick tips om din blogg av en vän. Vilka fantastiska o inspirerande bilder du tar, man blir sugen på allt! Fiskgratängen ska jag laga i veckan.
Postat av: Mårtenssons kök
Gud, vad gott det ser ut! Kul med morötter i fiskgratäng.
Postat av: Carina
Riktigt gott och vackert blev det också!
Postat av: Louise
underbar är bara förnamnet
Trackback