Definitivt ingen nitlott!
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En av mina absoluta favoritkakor. Mjuk, seg, söt och saftig. Verkligen supergod!!!
Baka och bjud nu när det snart är fredag och allt. Mumsa och njut!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser mazarinbotten:
200 g smör, rumsvarmt
3 dl socker
2 ägg
2 msk vaniljsocker
ca 30 st sötmandlar
6 st bittermandlar
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl kall mjölk
Gör så här:
Botten: Börja med att mala mandeln. Blanda smör och socker i en bunke och vispa det vitt och luftigt med en elvisp. Knäck i ett ägg i taget. Blanda i vaniljsocker, mald mandel, mjöl, bakpulver och till sist den kalla mjölken. Smörj och bröa en form, gärna med löstagbara kanter. Häll i smeten och grädda i ca 175 grader i ca 60 minuter (häll på toscaglasyren när det är ca 30 minuter kvar av gräddningstiden).
Toscaglasyr:
1 1/2 dl mandelspån
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Gör så här: När kakan stått knappt ca 30 minuter i ugnen brer du på toscaglasyren. Glsyren gör du genom att blanda ingredienserna i en kastrull och sedan låta allt koka upp och bli lite småsegt. Grädda sedan kakan i ytterligare ca 30 minuter. När glasyren fått fin färg lägger du på en folie eller ett bakplåtspapper så att den inte blir bränd. Vill du så pudra på florsocker innan servering.
Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Så gott :-)
Postat av: myfoodpassion
Tosca kake ,en gammel klassiker. Har ikke bakt den på mange år. Kanskje på tide å prøve
Postat av: Sara W
Åh, det låter verkligen så gott! Den får jag baka till svärmor som älskar både mazariner och tosca. Jag också för den delen...
Hälsningar
Sara W
Trackback