Definitivt ingen nitlott!


Foto: Karin / bevemyrs blogg

En av mina absoluta favoritkakor. Mjuk, seg, söt och saftig. Verkligen supergod!!!

Baka och bjud nu när det snart är fredag och allt. Mumsa och njut!:)

_______________________________________________________________________________________________


Ingredienser mazarinbotten:

200 g smör, rumsvarmt
3 dl socker
2 ägg
2 msk vaniljsocker
ca 30 st sötmandlar
6 st bittermandlar
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl kall mjölk

Gör så här:

Botten: Börja med att mala mandeln. Blanda smör och socker i en bunke och vispa det vitt och luftigt med en elvisp. Knäck i ett ägg i taget. Blanda i vaniljsocker, mald mandel, mjöl, bakpulver och till sist den kalla mjölken. Smörj och bröa en form, gärna med löstagbara kanter. Häll i smeten och grädda i ca 175 grader i ca 60 minuter (häll på toscaglasyren när det är ca 30 minuter kvar av gräddningstiden).

Toscaglasyr:

1 1/2 dl mandelspån
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Gör så här: När kakan stått knappt ca 30 minuter i ugnen brer du på toscaglasyren. Glsyren gör du genom att blanda ingredienserna i en kastrull och sedan låta allt koka upp och bli lite småsegt. Grädda sedan kakan i ytterligare ca 30 minuter. När glasyren fått fin färg lägger du på en folie eller ett bakplåtspapper så att den inte blir bränd. Vill du så pudra på florsocker innan servering.

Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så gott :-)

2011-09-22 @ 07:12:19
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: myfoodpassion

Tosca kake ,en gammel klassiker. Har ikke bakt den på mange år. Kanskje på tide å prøve

2011-09-29 @ 23:19:32
URL: http://www.myfoodpassion.net
Postat av: Sara W

Åh, det låter verkligen så gott! Den får jag baka till svärmor som älskar både mazariner och tosca. Jag också för den delen...



Hälsningar



Sara W

2011-10-22 @ 18:36:51
URL: http://kaksmula.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen