Räkrand

Foto: Karin / bevemrys blogg


Den gamla klassikern "Räkrand", här med sparris, kyckling, grädde, mandel och curry. Gott och festligt!:)

_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:

4 dl okokt ris (som sedan kokas)
2-3 kycklingfileer i småbitar
1 knippe sparris, lätt kokta och skurna i småbitar
3 dl vispgrädde
1 dl mandel, hackad
Räkor
Citron
Salt
Peppar
Curry

Gör så här: Koka riset. Skär sparrisen i cm-långa bitar, koka dem någon minut i lättsaltat vatten. Stek kycklingen, krydda med salt, peppar och curry. Blanda ris, kyckling, sparris (spara topparna till garnering), grädde och mandel. Smaka av med kryddorna. Tryck ut blandningen i en sockerkaksform och vänd sedan upp det på ett fat. Garnera med sparristoppar, räkor och citron. Servera gärna med minitomater och någon kall sås, gräddfil el. dyl.




Kommentarer
Postat av: Fröken Dill

Stiligt!

Tycker Dillen

2011-09-12 @ 14:17:05
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Ser otroligt fräscht ut.

2011-09-12 @ 21:34:41
URL: http://martenssonskok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen