Räkrand
Foto: Karin / bevemrys blogg
Den gamla klassikern "Räkrand", här med sparris, kyckling, grädde, mandel och curry. Gott och festligt!:)
_______________________________________________________________________________________________
Den gamla klassikern "Räkrand", här med sparris, kyckling, grädde, mandel och curry. Gott och festligt!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
4 dl okokt ris (som sedan kokas)
2-3 kycklingfileer i småbitar
1 knippe sparris, lätt kokta och skurna i småbitar
3 dl vispgrädde
1 dl mandel, hackad
Räkor
Citron
Salt
Peppar
Curry
Gör så här: Koka riset. Skär sparrisen i cm-långa bitar, koka dem någon minut i lättsaltat vatten. Stek kycklingen, krydda med salt, peppar och curry. Blanda ris, kyckling, sparris (spara topparna till garnering), grädde och mandel. Smaka av med kryddorna. Tryck ut blandningen i en sockerkaksform och vänd sedan upp det på ett fat. Garnera med sparristoppar, räkor och citron. Servera gärna med minitomater och någon kall sås, gräddfil el. dyl.
Kommentarer
Postat av: Fröken Dill
Stiligt!
Tycker Dillen
Postat av: Mårtenssons kök
Ser otroligt fräscht ut.
Trackback