Ooooost från Falbygden


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Ost är bara för gott. Hur trevligt är det inte att plocka fram ett gäng ostar, frukt, marmelad, kex och en kanna te. Ett tips om du vill köpa dig en lagom variation är att testa Falbygdens nylanserade välkomponerade ostprovarbricka och sällskapsbricka. I sällskapsbrickan får du förutom ostarna dessutom en hög med frågekort att roa dig själv och dina eventuella gäster med:)

Ostarna varierar i smak och konsistens, goda allesammans och om jag ska nämna några särskilt så ta en extra tugga av sanslöst goda Gruyère Reserva, den mustiga, kraftfulla Arn Extra Stark och den annorlunda franska getosten med honung.

______________________________________________________________________________________________


Innehåll Ostprovarbrickan:

 

Appenzeller Extra – mycket smakrik med inslag av frukt, från Schweiz.

Gruyère Reserva – kraftig nötliknande, jordig och smörig smak med fruktiga undertoner, från Schweiz.

Manchego Valldihero – Spaniens viktigaste och mest kända fårost. Mjuk, fyllig med en aning nötsmak. Kraftig karaktär då osten lagrats i ca 12 månader.

 

Innehåll Sällskapsbrickan:

 

Arn Extra Stark – extralagrad kraftfull Arn Herrgård, från Sverige.

Fransk brie – (St Benoit) len och krämig med antydan av champinjon.

Getost med honung – söt touch ihop med fräsch ostsmak, från Frankrike.

Almkäse – karaktärsfull kittost med smak av Alperna, från södra Tyskland.






Kommentarer
Postat av: Jimmie

Ost är så otroligt gott. Har prövat en annan låda från falbygdens ost som var kanon med bra ostprovar info, men denna har jag aldrig testat och det måste jag. Som vanligt har du mycket snygga och tilltalande bilder på din blogg.

Ha en underbar tisdagskväll.

2011-09-27 @ 18:25:07
URL: http://varldensbastamatblogg.blogg.se/
Postat av: milla

Vad gott med ost. Jag smakade en riktigt god ost härom dagen som heter "Rocka fett"

2011-09-27 @ 20:26:01
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen