Kladdkaka med segt chokladtäcke


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Ibland funderar jag på hur många goda kakor det egentligen finns där ute i världen - redan bakade eller på väg att komponeras ihop? Svaret jag kommer fram till är att det måste vara näst intill oändligt:)

Den här tillhör en av de godare, kan det bli bättre än att servera en seg kladdkaka med ett täcke av kolachoklad tillsammans med grädde och bär/frukt?:)

________________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smör, smält

Choklad täcke:

75 g smält smör
½ dl socker
½ dl sirap
1 msk kakao
1 ½ dl grädde
200 g chokladkaka


Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda i smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna Gör chokladsmeten genom att blanda smör, socker, sirap, kakao och grädde i en kastrull. Låt allt småputtra i ca 5 minuter, bryt chokladen i bitar och rör ner den, låt chokladen smälta och smeten tjockna. Häll smeten över kakan och ställ den kallt i några timmar. Servera med grädde och bär.



Kommentarer
Postat av: Katarina

Låter supergott!

2011-09-30 @ 12:21:49
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander

Mums säger jag bara!

2011-09-30 @ 13:58:54
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen