Kladdkaka med segt chokladtäcke
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Ibland funderar jag på hur många goda kakor det egentligen finns där ute i världen - redan bakade eller på väg att komponeras ihop? Svaret jag kommer fram till är att det måste vara näst intill oändligt:)
Den här tillhör en av de godare, kan det bli bättre än att servera en seg kladdkaka med ett täcke av kolachoklad tillsammans med grädde och bär/frukt?:)
________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smör, smält
Choklad täcke:
75 g smält smör
½ dl socker
½ dl sirap
1 msk kakao
1 ½ dl grädde
200 g chokladkaka
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda i smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna Gör chokladsmeten genom att blanda smör, socker, sirap, kakao och grädde i en kastrull. Låt allt småputtra i ca 5 minuter, bryt chokladen i bitar och rör ner den, låt chokladen smälta och smeten tjockna. Häll smeten över kakan och ställ den kallt i några timmar. Servera med grädde och bär.
Kommentarer
Postat av: Katarina
Låter supergott!
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander
Mums säger jag bara!
Trackback