Grabba en korg och vandra ut i skogen - njut av en svampmacka


Foto: Karin / bevemyrs blogg

I år finns det sååå otroligt mycket kantareller (i alla fall här nere i de östgötska skogarna). Det fullkomligt kryllar av gula, fasta, fina, gooooda svampar.

Ute på Dunderhov finns skogen precis runt husknuten. Att gå ut i snickarbon plocka åt sig en korg och sedan vandra ut bland tallbarr och granstammar tillhör livets skönare stunder. På senare tid har det blivit mycket tid därute vid det gamla 1700-tals huset, några turer i skogen för att låta själen andas har gjort att en hel del svamp har burits hem.

Det senaste åren har jag många gånger valt att göra en lite halvvariant av svampmacka, kort och gott så blandar jag stekta kantareller med en burk Creme Bonjour Cuisine "Charlottenlök och gräslök". Lägger allt på några mackor, skivar över tomater och toppar med riven ost och gräddar i ugnen tills allt ser gyllene ut. En ofrånkomligt god kombination! 

_______________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

Kantareller
1 burk Creme Bonjour Cuisine "Charlottenlök och gräslök"
Tomater
Ost

Gör så här: Stek svampen i lite smör och blanda sedan ner 1 burk Creme Bonjour. Klicka ut röran på mackor (grova eller ljusa väljer du själv). Lägg på tomatskivor och riven ost. Gratinera i ugnen i 225 grader tilsl mackorna ser goda ut. Servera gärna med färsk sallad.Kommentarer
Postat av: Carina

Mycket god macka ihop med the och hyrfilm!

2011-09-09 @ 16:58:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen