En ovanligt god banankaka


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Idag ska jag mana alla till att plocka fram bunkar och vispar och grädda en riktigt läcker mjuk kaka, en kaka som luktar solvarm oljegrusväg och barndom och som smakar krämig banan.

Som barn samlades vi ungar hemma hos varandra, vi kom från gårdar, faluröda stugor och rappade 1700-tals hus. På oljegrusvägar cyklade vi kilometer efter kilometer för att kunna träffas, väl framme väntade lek, hembakade bullar och spontana saftkalas. Min mamma bakade och bjöd och vi ungar mumsade för glatta livet. Receptet på just den här kakan har jag haft med ända sedan dess - En ovanligt god och saftigaste banankaka helt enkelt:)

_______________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

125 g smör eller margarin
2 1/2 dl socker
3 väl mogna bananer, mosade
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 dl mjölk eller grädde

Gör så här: Rör smör och socker pösigt, tillsätt bananer och sedan ett ägg i taget. Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker och vänd sedan ner det i smeten. Häll till sist i mjölken. Smörj och bröa en sockerkaksform, häll i smeten och grädda i 175 grader i ca 45 minuter, känn med sticka när kakan är kvar.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Set ljuvligt gott ut!

2011-09-20 @ 15:17:28
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Postat av: Eva

Hej.

Din blogg dök upp när jag letade recept till muurikka. Härlig sida, inspirerande.

Kommer att pröva pannkakorna;)

Eva

2011-09-20 @ 16:59:43
Postat av: Elisabeth

Man blir alltid lika glad när man läser din blogg (och kaksugen).

2011-09-20 @ 22:43:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen