Frukost på takterrassen
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Frukost på takterrassen - goda hembakade rågbullar, te och punchpralin:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser ca 16 st:
6 dl vatten
25 g jäst
2 dl havregryn
1 dl linfrö
3 dl rågmjöl
ca 11 dl vetemjöl (häll i så mycket att degen blir lagom okladdig)
3 msk mörk sirap
1 tsk salt
Gör så här: Smula jästen i en degbunke, värm vattnet till fingervarmt och lös sedan jästen med det. Blanda i övriga ingredienser och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Knåda varje deg till en bulle och lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt. Jäs till dubbel storlek ca 40 minuter (beroende på hur varmt de står). Om du vill kan du pensla bullarna med mjölk eller filmjölk. Grädda i ca 225- 250 grader i ca 10 minuter.
Kommentarer
Postat av: Linnea
Nybakat bröd är BÄST!
Postat av: louice
har dessa bra hållbarhet?
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Louice"
Jag fryser alltid allt bröd och plockar bara fram det som skall ätas. Vet med andra ord inte hur hållbart det är!:)
Postat av: Fröken Dill
Vilken underbar årstid, när man kan äta frukost utomhus!
Trackback