Torskrygg under krämigt täcke
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Mats och jag försöker oss på att äta mer fisk så här till vardags. Ett försök att vidga våra annars ganska begränsade fiskvyer kan man säga:)
Det här visade sig vara både gott och krämigt.
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser, 4 port:
4 bitar torskrygg, filé eller annan liknande fisk
3-4 morötter, rivna
1 lök, finhackad
1 ask mjukost, räkor
2 dl creme fraiche
ost, riven
citronpeppar
svartpeppar
salt
Gör så här: Riv morötterna och lägg dem i botten på en form. Krydda fisken och lägg dem på morotsbädden. Hacka löken fint och lägg den över fileérna. Blanda mjukost med creme fraiche och bred ut det över fisken. Strö på riven ost. Gratinera i ca 30 minuter i 200 grader. Servera med sallad, potatis eller något annat gott.
Kommentarer
Trackback