Fin mandelmassa- och rabarberkaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Inte hänger sommaren läpp för att semestern kanske är slut för en del av oss.
Rabarbern växer fortfarande som glada paraplyer ute i trädgårdarna. Det är ingen dum idé att plocka sig ett och göra sig en fin mandelmassa- och rabarberkaka.
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g rabarber
1 tsk potatismjöl
100 g mandelmassa, grovt riven
florsocker
Gör så här: Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen och rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Skär rabarbern i tunna bitar och blanda dem med potatismjölet. Lägg rabarbern uppepå smeten. Strö den grovrivna mandelmassan över. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter (inte för länge för då är risken att den kan bli lite torr) i 175 grader. Pudra på florsocker och servera med grädde.
Kommentarer
Postat av: Ida
Har precis avnjutit en smarrig bit av denna kaka. Mkt god och inte det minsta torr =) Tack ännu en gång för toppen recept! /Ida
Svar:
Karin
Postat av: Anny
Massa mandelmassa! Det här kan ju inte gå fel!
Svar:
Karin
Trackback