Fin mandelmassa- och rabarberkaka

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Inte hänger sommaren läpp för att semestern kanske är slut för en del av oss. ;)
 
Rabarbern växer fortfarande som glada paraplyer ute i trädgårdarna. Det är ingen dum idé att plocka sig ett och göra sig en fin mandelmassa- och rabarberkaka.
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g rabarber
1 tsk potatismjöl
100 g mandelmassa, grovt riven
florsocker
 
Gör så här: Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen och rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Skär rabarbern i tunna bitar och blanda dem med potatismjölet. Lägg rabarbern uppepå smeten. Strö den grovrivna mandelmassan över. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter (inte för länge för då är risken att den kan bli lite torr) i 175 grader. Pudra på florsocker och servera med grädde.
 
Bevemyrs på facebook
 

Kommentarer
Postat av: Ida

Har precis avnjutit en smarrig bit av denna kaka. Mkt god och inte det minsta torr =) Tack ännu en gång för toppen recept! /Ida

Svar: Så gott att höra att du tyckte om den!:)
Karin

2012-08-18 @ 15:25:14
Postat av: Anny

Massa mandelmassa! Det här kan ju inte gå fel!

Svar: Nej, mandelmassa brukar vara ett säkert kort - så även i det här fallet!:)
Karin

2012-09-18 @ 01:43:58
URL: http://annywithawhy.yt

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen