Rhubarb fool
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Under några dagar vid vackra Mälaren bjöds vi på den här desserten. Betyget från oss ätare blev "Annorlunda och god utöver det vanliga". Ett recept som i all smakrik värdighet kandiderar till att plockas fram till nyårsaftonens meny om sådär fem månader.
Måste komma ihåg att frysa lite skuren, färsk rabarber nu bara.
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser (4 port):
300 g rabarber, grovt skurna
2 msk syltad, hackad ingefära
3-5 msk råsocker
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl yoghurt (grekisk)
mandelspån
torkade violer (eller något annat att garnera med)
Gör så här: Lägg rabarberna och 3 msk socker i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills rabarberna nästan mjuknat. Smaka av med mer socker om du tycker det behövs. Vispa grädden och rör ner yoghurten. Blanda i ingefära och rabarbern Klicka upp i glas och garnera med mandelspån och torkade violer.
Kommentarer
Postat av: Veronica
Jaha, då vet jag vad man har att se fram emot.... ;-)
Svar:
Karin
Postat av: Helena
Hej!
Sitter och kollar igenom recept jag sparat som ser smaskiga ut och nu dök ditt upp! Men du, jag undrar, när ska ingefäran i?
Svar:
Karin
Postat av: CJ
Mums, ska testas i helgen!
Trackback