Schweizernötchokladrutor
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Mammas supersmarriga schweizernötchokladrutor!
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Botten:
2 ägg
3 dl socker
100 g sötmandel, finhackad
1 1/4 dl vetemjöl
100 g smör, smält
Topping:
7 msk vispgrädde
200 g schweizernötchoklad
1 msk smör
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt med elvispen. Blanda ner mandel, mjöl coh smör. Häll smeten i en rund form, gärna med löstagbar kant eller i en långpanna (halv bakplåtsstorlek ungefär). Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 - 30 minuter så att kakan blir lätt gyllenbun. Låt kakan svalna. Värm grädden och låt chokladen försiktigt smälta i den. Tillsätt smöret. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylskåpet. Skär i bitar och servera med grädde.
Kommentarer
Postat av: Veronica
Ruskigt gott! : )
Svar:
Karin
Postat av: Millan
Mm så gott det ser ut! Härligt foto dessutom!
Svar:
Karin
Trackback