Schweizernötchokladrutor

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
 Mammas supersmarriga schweizernötchokladrutor! ;)
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
Botten:
 
2 ägg
3 dl socker
100 g sötmandel, finhackad
1 1/4 dl vetemjöl
100 g smör, smält
 
Topping:
 
7 msk vispgrädde
200 g schweizernötchoklad
1 msk smör
 
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt med elvispen. Blanda ner mandel, mjöl coh smör. Häll smeten i en rund form, gärna med löstagbar kant eller i en långpanna (halv bakplåtsstorlek ungefär). Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 - 30 minuter så att kakan blir lätt gyllenbun.  Låt kakan svalna.  Värm grädden och låt chokladen försiktigt smälta i den. Tillsätt smöret. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylskåpet. Skär i bitar och servera med grädde.
 
 
Bevemyrs på facebook
 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Ruskigt gott! : )

Svar: Förtappat, oemotståndligt gott!:)
Karin

2012-08-08 @ 22:05:02
Postat av: Millan

Mm så gott det ser ut! Härligt foto dessutom!

Svar: Lika gott som det ser ut!:)
Karin

2012-08-11 @ 13:43:56
URL: http://www.saltpeppar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen