Bountykulor

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Uj så gott! Fast det är ingen idé att göra dem redan nu om du vill bjuda på dem vid jul- och nyårshelgen. De lär garanterat vara uppätna då.;)
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser ca 50 st (ett tips är att göra dem ganska små)
 
Kulan:

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad

Gör så här: Blanda allt till kulan utan själva kokosen i en kastrull. Låt allt koka i 7-8 minuter, smeten ska bli lite seg. Rör i kokosen och låt allt svalna. Forma till kulor (är det svårt så ställ in smeten i kylskåpet en stund så går det bättre). Låt de rullade kulorna stelna i kylskåp eller i frysen. Smält chokladen och doppa kulorna. Förvaras svalt.
 
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: Receptbyran.se

Blir titta närmre på detta recept i helgen.

2012-12-07 @ 16:49:32
URL: http://receptbyran.se
Postat av: Veronica

Låter urgott! Måste testas! Kram! = )

2012-12-07 @ 21:39:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen