Bountykulor
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Uj så gott! Fast det är ingen idé att göra dem redan nu om du vill bjuda på dem vid jul- och nyårshelgen. De lär garanterat vara uppätna då.
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser ca 50 st (ett tips är att göra dem ganska små)
Kulan:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Gör så här: Blanda allt till kulan utan själva kokosen i en kastrull. Låt allt koka i 7-8 minuter, smeten ska bli lite seg. Rör i kokosen och låt allt svalna. Forma till kulor (är det svårt så ställ in smeten i kylskåpet en stund så går det bättre). Låt de rullade kulorna stelna i kylskåp eller i frysen. Smält chokladen och doppa kulorna. Förvaras svalt.
Kommentarer
Postat av: Receptbyran.se
Blir titta närmre på detta recept i helgen.
Postat av: Veronica
Låter urgott! Måste testas! Kram! = )
Trackback