Decemberfika med kryddig mjuk pepparkaka

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Kryddig, saftig, mjuk pepparkaka är mys i juletid.
 
Under flera år fanns det här receptet på Santa Marias påsar med pepparkakskrydda. Numera är det borttaget men kakan håller fortfarande sig i en klass för finsmakare. Med gräddfil i smeten blir kakan extra saftig och god.
 
Tips: Vill du prova någonting lite annorlunda så är det jättegott att klicka i lite lingonsylt i smeten straxt innan du gräddar kakan.
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
50 g smör 
3 ägg 
3 1/2 dl socker 
2 1/4 dl gräddfil 
4 dl vetemjöl 
3 tsk bakpulver 
1 påse Santa Maria pepparkakskryddor 

Gör så här: Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och matfett. Rör ner mjöl och bakpulver. Häll smeten i en smord och brödad form, 2 l. Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200 C i 50-60 minuter eller tills kakan känns lagom torr.
 
 
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: Felicia

Åh, det som är så gott :) mamma brukar alltid baka en sån såhär i juletider! ses imorgon!
Kram

2012-12-09 @ 18:00:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen