Decemberfika med kryddig mjuk pepparkaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Kryddig, saftig, mjuk pepparkaka är mys i juletid.
Under flera år fanns det här receptet på Santa Marias påsar med pepparkakskrydda. Numera är det borttaget men kakan håller fortfarande sig i en klass för finsmakare. Med gräddfil i smeten blir kakan extra saftig och god.
Tips: Vill du prova någonting lite annorlunda så är det jättegott att klicka i lite lingonsylt i smeten straxt innan du gräddar kakan.
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
50 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Santa Maria pepparkakskryddor
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Santa Maria pepparkakskryddor
Gör så här: Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och matfett. Rör ner mjöl och bakpulver. Häll smeten i en smord och brödad form, 2 l. Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200 C i 50-60 minuter eller tills kakan känns lagom torr.
Kommentarer
Postat av: Felicia
Åh, det som är så gott :) mamma brukar alltid baka en sån såhär i juletider! ses imorgon!
Kram
Trackback