Supergott puffat kolaris
Foto: Karin / bevemyrs blogg
I natt kom vargavintern till småstaden, mängder av härlig snö ligger redan och -19,8 grader. Hualigen så kallt! Det gäller att pälsa på sig rejält om man ska våga sig på att sticka ut nosen. Dagar som dessa värmer en kopp hett grönt te extra gott i magen.
Puffat kolaris är kanske min favorit bland julens hembakade sötsaker. Urgott!!! Festligt att ta med sig ut i pulkabacken också. Testa allesammans, jag tror inte någon kommer att bli besviken. Älskat av alla, stora som små. Superenkelt att göra dessutom.
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
6 msk (ca 3/4 dl) vispgrädde
50 gram smör eller margarin
6 msk (ca 3/4 dl) socker
4 msk ljus sirap
6 dl puffat ris, typ vårgårdaris
ca 200 gram choklad
Gör så här: Häll alla ingredienser (utom riset) i en kastrull. Koka smeten till kolakonsistens i ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner riset. Klicka upp smeten till toppar på smörpapper. Smält chokladen och doppa seda de stelnade kolarispuffshögarna. Ställ på smörpapper och låt stelna.
Kommentarer
Trackback