Apelsintider - koka en härlig marmelad


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Mitt i bästa apelsintiden tänker jag lobba lite för att det är läge att koka en härlig marmelad smaksatt med vanilj.  Själva tog vi med en burk av mammas hemkokta när vi tog färjan över viken och gjorde ett besök på tropikariet. Hajar, ormar, muränor, småapor och kelsjuka rockor är perfekt tillsammans med ostmackor, hemkokt marmelad och en kopp varm choklad:)

Tips: Använd gärna blodapelsiner men tänk på att de gott kan vara ekologiska - då slipper du stoppa i dig kemiska bekämpningsmedel, antimögelmedel och annat elände;)
_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

750 g apelsiner, blod eller vanliga, gärna ekologiska
3 dl vatten
1 vaniljstång
750 g syltsocker

Gör så här: Tvätta apelsinerna noga i ljummet vatten, skär bort ev fläckar. Skär frukten i tunna skivor, en kvarts måne kan vara lagom. Koka apelsinskivorna tillsammans med vatten och vaniljstång i ca en halv timme. Häll i 750 g syltsocker och låt allt koka i en kvart. Häll upp på väl rengjorda burkar, förvara svalt.



Kommentarer
Postat av: Lotta

Vi gillar också Tropicariet, eller "innedjurparken" som vår äldsta pojke säger, ett perfekt utflyktsmål!



Hoppas allt är bra med dig Karin! ;-)

Kram

Lotta

2012-02-27 @ 13:44:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen