Doppade varma mackor i panna


Foto: Karin / bevemyrs blogg

När tiden och orken är knapp är varma mackor en kär kvällsfavorit i många hem. Själv fick jag ett tips om en lite annorlunda variant. Mackorna grillas inte i ugnen utan doppas helt enkelt i en ägg- och mjölksmet innan de fräses i smör i en duktigt het stekpanna.

Mackorna visade sig blir saftigt knapriga och en god utmanare till de traditionella som gratineras i ugnen.

_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

Surdegsbröd
Din favoritfyllning

Doppsmet:

2 ägg, som vispas med
1 1/2 dl mjölk
Salt och peppar

Smör att steka i

Gör så här: Använd gärna surdegsbröd, lägg en skiva på en plåt och fyll dem med din favoritfyllning t.ex. lagrad ost, rökt skinka, purjolök, senap, tomat o.s.v. Lägg en skiva uppe på och doppa hela mackan i äggsmeten. Stek i smör på båda sidor i en stekpanna.

Kommentarer
Postat av: Katarina

Mums, ser så gott ut :)

2012-02-22 @ 02:42:28
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Anonym

Bra tips!

Skall testas, helt klart

Hälsn.Pia

2012-02-22 @ 14:18:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen