Doppade varma mackor i panna
Foto: Karin / bevemyrs blogg
När tiden och orken är knapp är varma mackor en kär kvällsfavorit i många hem. Själv fick jag ett tips om en lite annorlunda variant. Mackorna grillas inte i ugnen utan doppas helt enkelt i en ägg- och mjölksmet innan de fräses i smör i en duktigt het stekpanna.
Mackorna visade sig blir saftigt knapriga och en god utmanare till de traditionella som gratineras i ugnen.
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Surdegsbröd
Din favoritfyllning
Doppsmet:
2 ägg, som vispas med
1 1/2 dl mjölk
Salt och peppar
Smör att steka i
Gör så här: Använd gärna surdegsbröd, lägg en skiva på en plåt och fyll dem med din favoritfyllning t.ex. lagrad ost, rökt skinka, purjolök, senap, tomat o.s.v. Lägg en skiva uppe på och doppa hela mackan i äggsmeten. Stek i smör på båda sidor i en stekpanna.
Kommentarer
Postat av: Katarina
Mums, ser så gott ut :)
Postat av: Anonym
Bra tips!
Skall testas, helt klart
Hälsn.Pia
Trackback