Laxmacka med citronkräm

Foto: Karin / bevemyrs blogg
Det här laxmackan med citronkräm är en alldeles perfekt lyxig och supergod lunch eller kvällsrätt! Som alternativ kan du förstås servera den med en rejäl sallad - den citronkryddade philadelhpiaosten är himmelskt god och pricken över i.
Ps. Som matsäcksmacka (och då kanske i pitabröd) på utflykten är den helt oslagbar!
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Bröd - några skivor formfranska, pitabröd eller någon annan favorit du har
Laxfileér, så många du tycker är lagom
1 ask naturell philadelphiaost
1 citron, rivet skal och saft
citronpeppar
gurka
minitomater
sallad
smör att steka i
Gör så här: Stek laxfiléerna i smör, krydda. Använder du formfranska så stek skivorna en stund. Lägg philadelphiaosten i en skål, rör om och smaka av med citronpeppar, citronskal och citronsaft. Fördela laxen på brödet, klicka på osten och garnera med gurka, tomater, citron, groddar, solrosskott och annat du tycker är gott. Lägg eventuellt ytterligare en brödskiva uppe på. Servera och njut!

Kommentarer
Postat av: JENNYS MATBLOGG
Det ser jättegott ut ! :)
Postat av: Fröken Dill
Gott och lite annorlunda med en laxmacka som har stekt och inte rökt lax på sig! En sån önskar jag mig till lunch, med den fina citronkrämen...
Postat av: Veronica
Oj - såg god ut! Kanske mer lax än macka, men det gör ju inget! ;-) Kram!
Trackback