Kökshanddukens recept på morotskaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
I ett roande julklappsspel under helgernas ledighet lyckades jag tärna till mig den en snygg kökshandduk från Serholt. Som lök på laxen så fick jag förutom handduken ett recept på morotskaka. Morotskaka brukar ju vara ett säkert, saftigt kort så igår slog lillungen och jag till och provbakade efter handdukens tryckta formel.
Kökshandduken höll vad den lovade - gott blev det!!! Testa du också!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk mald kardemumma
125 g smält smör
4 dl fint riven morot
1 citron, skalet
Glaxyr:
25 g smör
250 g kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Då vi inte hade kesella hemma och inte ville ge oss ut i vinterrusket gjorde vi en annan glasyr (betydligt mer onyttig men antagligen myyyyycket goooodare:)
Den här gjorde vi:
Glasyr:
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Rör i övriga ingredienser. Smöra och bröa en form, gärna rund med löstagbara kanter. Häll i smeten och grädda i 175 grader i ca 25-35 minuter (här gav handduken inga tidsangivelser så prova dig fram:)
Handdukens recept på glasyr: Smält smöret, låt svalna och rör i övriga ingreienser.
Den glasyr som vi använde: Smält smör och philadelphiaost i en kastrull, rör i resten och bred på kakan, strö på riven kokos och riv lite limeskal över.
Vilken snygg handduk och perfekt med receptet! Gott ser det ut också!
Morotskaka är verkligen ett av de bästa bakverken. Kul med en snygg kökshandduk som kom komplett med recept!
Jag gillar din blogg massor, men skulle vilja höra vilken storlek på Muurikka du kan tipsa om? Vilken är det man ser på dina bilder?
Hej! Jag använder dina recept ganska ofta för här kan man vara säker på att det alltid är jättegott!
Jag undrar om du har något bra tips på mellanmål som man kan ta med sig till jobbet. Jag behöver något mättande på eftermiddagen när det är långt mellan lunch och kvällsmat.
Mvh Emelie
Morotskaka vill jag smaka... När jag är tillbaka...
...hos min maka
"Maria Uddevalla"
På de allra flesta bilderna ser du en Muurikka som är 48 cm bred, du kan kika på den här:
http://www.muurikka.se/muurikka-stekhall-48-cm/
Sedan har jag köpt till en gasolbrännare (ganska dyra tycker jag allt) men det är ju förstås inte nödvändigt.
Gasolbrännaren hittar du här:
http://www.muurikka.se/muurikka-gasolbrannare-d300/
På det senaste Muurikkainlägget ser du en stekhäll som är 58 cm, den är onödigt stor för vanlig "vardagsförbrukning". Själv vann jag den i en fototävling och då är det ju bara att tacka och ta emot förstås:)
/Karin
"Emelie"
Det där med mellanmål är lite knepigt, helst ska det ju vara en massa saker... smidigt, gott, nyttigt, mättande o.s.v:)
Själv har jag en riktig mellanmålsfavorit som fått duga mååånga gånger - jag brukar fylla upp en plastburk (som tål att transporteras utan att läcka) med naturell yoghurt, sedan skalar jag två apelsiner som tärnas och läggs i en plastpåse. När det sedan är dags att fylla på energiförråden blandar jag ner apelsinerna i yoghurten och mumsar i mig. Mycket godare än det kanske låter - väldigt, väldigt gott och uppiggande!:)
/Karin
Ps. Det här mellanmålet går förstås att ätas med olika frukter - men själv föredrar jag just apelsiner och har jag upptäckt att det faktiskt finns riktigt goda året runt:)
"The englishman in London"
❤ :)