En långt ifrån miserabel smakupplevelse
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Att laga mat utan någon större tillgång på matlagningsateraljer - ett stormkök och en grill kort och gott - behöver nödvändigtvis inte betyda en miserabel kosthållning.
Sjöliv, för min egen del, har just de charmiga klippnära, kott- och barrrika förutsättningarna som behövs (Muurikkan finns där emellanåt också förstås). Grillen bistod i kväll och till köttet som tillagades serverades en trevligt god majs- och äppelröra. Kompat av ett spegelhav och en massa ickeljud blev det en långt ifrån miserabel smakupplevelse.
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 dl majonnäs (mindre går också bra)
2 dl creme fraiche
1 liten burk majs
1 äpple, finhackat
1 lök, gärna från knippe, finhackad
salt
peppar
Gör så här: Blanda allt, smaka av med salt och peppar. Servera med grillat kött, ris och sallad. Röran kan med fördel göras dagen innan den skall avnjutas.
Kommentarer
Trackback