Godaste jordgubbssylten är kallrörd

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Nu är ju förstås smaken olika hos folk och fä men enligt mig är den absolut godaste jordgubbssylten den som är kallrörd. ;)
 
Lite lösare och Inte lika sötklibbig som den kokta och med en fantastiskt fin och äkta smak. Det är nästan så att man vill sleva i sig sylten bara sådär. Rätt upp och ner.
 
Förvara den i frysen och plocka fram mer vartefter den går åt.
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
Ca 6 liter jordgubbar, färska
Ca 1 kg socker
 
Gör så här: Rensa jordgubbarna, lägg dem i en skål. Häll på sockret och låt allt stå och dra i några timmar. Mosa lätt med potatisstöt eller stavmixer. Fördela i burkar eller plastpåsar. Förvara i frysen.
Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen