Långpannekaka - brownies och färskost
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Den här kaffedoftande, chokladsega smått marängiga långpannekakan är baske mig jättegod.
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
200 g smör
250 g blockchoklad, ljus eller mörk beroende på vad du själv föredrar.
4 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ msk snabbkaffepulver
1 msk vaniljsocker
4 ägg
250 g blockchoklad, ljus eller mörk beroende på vad du själv föredrar.
4 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ msk snabbkaffepulver
1 msk vaniljsocker
4 ägg
Philadelphiaosttopping
200 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
1 äggvita
1 dl florsocker
1 äggvita
Gör så här: Smält smör och choklad i en kastrull. Rör ner socker. Blanda först vetemjöl, bakpulver, kaffe och vaniljsocker i en bunke och rör sedan ner smörblandningen. Knäck ner ett ägg i taget. Häll blandningen i en bakplåtspappersklädd form. Rör samman ingredienserna till toppingen, klicka ut den över chokladsmeten och dra några gånger med en gaffel så att det marmoreras. Grädda i ca 40 minuter i 175 grader. Låt svalna. Sär i rutor. Förvaras svalt.
Kommentarer
Postat av: Littledessert - Recept & Webbshop
Muums! (:
Postat av: Carina
Väldigt god kaka,jag spritsade ut toppingen med en vanlig rund tyll innan den "gafflades" runt.
Postat av: Jempa
Skulle ha varit bra att veta storleken på ugnsformen... Min blev alldeles för tunn och då även stenhård :-(
Trackback