Rotfruktspannkaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Ett gäng lekglada och sommarhungriga ungar behöver tanka näring allt som oftast. Igår bjöds hela gänget på rotfruktspannkaka av dagen till ära - kockan Sofia.
Och, ja....mammorna mumsade glatt de också
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1-2 paket bacon, skuret i småbitar
1 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
3 potatisar (gärna gamla och mjöliga)
2 morötter
1 palsternacka
salt
Gör så här: Stek baconet knaprigt. Blanda mjöl med mjölk och ägg. Riv/strimla potatis, morötter och palsternacka. Blanda allt. Smaka av med salt. Häll smeten i en smord långpanna. Grädda i 225 grader i 25-30 minuter. Ta ut den när den "stannat" och servera med lingonsylt.
Kommentarer
Postat av: Martina
Ser ju ut som det uppskattades ;-)
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Martina"
Ja, ivrigt ätande och tomma tallrikar är nog det bästa betyg en kock kan få:)
Trackback