Dags att baka kärleksmums
Foto: Karin / bevemyrs blogg
I tisdags fikade lillstumpan och jag tillsammans med min mamma och brorsdotter. Själv hade jag inte bakat kärleksmums på en hel evighet och var riktigt sugen på den här barndomsfavoriten. Sagt och gjort, lättbakad är den och minst sagt lättäten. Njöt gjorde vi allesammans på fikakalaset.
Antagligen är det här en av Sveriges mest älskade kakor. Åtminstone om vi vänder oss till det yngre genomsnittet av kakätare:)
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
150 g smör, smält
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemöl
Glasyr:
75 g smält smör
3/4 dl kaffe
1/2 dl kakao
5-6 dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Gör så här: Smält smöret i en kastrull, dra den från plattan och häll i mjölken. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i övriga ingredienser. Häll ut smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna (ca 30x40 cm), grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Tag ut kakan och låt den svalna. Rör ihop glasyren (använd så mycket florsocker du tycker blir lagom för att få den lagom tjock). Bred glasyren på kakan och srtö på kokos. Skär i rutor.
Kommentarer
Trackback