Bountykaka i långpanna
Foto: Karin / bevemyrs blogg
För ett par dagar sedan kom trevligaste Linda och Elsa övar för att fika och leka lite tillsammans med mig och lillungnen (lillstumpan var förstås hemma också:) Linda berättade att hon nyligen bakat en riktigt oemotståndligt god långpannekaka. Bountykaka. Snålvattnet började förstås rinna på mig och dagen därpå kunde jag inte låta bli att röra ihop hela härligheten.
Bountykaka visade vara, precis som namnet lovar, en riktigt smaskig godiskaka. Med andra ord - tycker du om godiset Bounty så kommer du att älska den här kakan:)
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Botten:
3 ägg
4 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör eller margarin (smält)
1 1/4 dl kokande vatten
Kokosfyllning:
225 g smör eller margarin (smält)
4 dl florsocker
2 ägg
3/4 paket kokos (ca 150 g)
Chokladlock:
175-200 g blockchoklad, ljus
1 1/2 msk olja
Gör så här: Börja med att göra chokladbotten genom att vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao. Blanda sist i smöret och det kokande vattnet. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, grädda i ca 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakan svalna. Gör kokosfyllningen genom att smälta smöret i en kastrull och sedan röra ner florsocker, ägg och kokos. Bred fyllningen på den kalla kakan. Smält blockchokladen tillsammans med oljan och bred ut den på kakan (över kokoslagret).Låt allt stelna, förvara kakan svalt.
Kommentarer
Postat av: Veronica
Supergod! : )
Postat av: Katarina
Åh, bounty som är så gott :)
Postat av: ML
Riktigt god var den :)! Kommer jag göra fler ggr!
Postat av: Gottegris
Supergod, helt klart en ny långpanne-favorit, tack så mycket. Men, skall det inte stå? Blanda sist i det smälta smöret (isf äggen)? Passar även på att ge dig 5 stjärnor för dina alltid lika fantastiskt vackra foton.
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Gottegris"
Ja visst är kakan förrädiskt god:)
Jag får skylla på amningskoma, smöret skall det förstås stå:)
Trackback