När smöret rinner på mackan är livet smått fullkomligt


Foto: Karin / Mats / bevemyrs blogg

Varma vårkvällar bjuder in till brödbak på muurukkan. Det äkta och den uppenbara närhet till det som stoppas i munnen är påtaglig när nybakatdofter dansa runt i naturen. När smöret sedan rinner på mackan är livet smått fullkomligt:)

Den här gången provade vi ett sött lite lösare bröd som med hjälp av mjöl och ett par slevar klickas ut på fatet. Gott blev det och fluffigare än de flesta andra stekpannebröd.

Lillstumpan är mer än nöjd att guppa omkring i sin kängurupåse och baka på distans:)

_____________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

1 kg rågsikt
1½ msk bakpulver
1½ msk bikarbonat
1 tsk anis
1 tsk fänkål
2-3 dl ljus sirap
1 liter filmjölk

Gör så här: Blanda allt, klicka ut smeten med hjälp av två slevar och mjöl. Forma till kakor och platta till en aning. Grädda på muurikkan och vänd några gånger under tiden. Dela brödet eller ät det helt, servera med smör, ost och marmelad.


Kommentarer
Postat av: Katarina

Så härligt att vara ute i naturen och fixa mat!

2012-05-16 @ 03:41:57
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Sandra

vad gott det där brödet ser ut och med smör på mums mycket finna bilder kram från Sandra

2012-05-17 @ 11:59:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen