När smöret rinner på mackan är livet smått fullkomligt
Foto: Karin / Mats / bevemyrs blogg
Varma vårkvällar bjuder in till brödbak på muurukkan. Det äkta och den uppenbara närhet till det som stoppas i munnen är påtaglig när nybakatdofter dansa runt i naturen. När smöret sedan rinner på mackan är livet smått fullkomligt:)
Den här gången provade vi ett sött lite lösare bröd som med hjälp av mjöl och ett par slevar klickas ut på fatet. Gott blev det och fluffigare än de flesta andra stekpannebröd.
Lillstumpan är mer än nöjd att guppa omkring i sin kängurupåse och baka på distans:)
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 kg rågsikt
1½ msk bakpulver
1½ msk bikarbonat
1 tsk anis
1 tsk fänkål
2-3 dl ljus sirap
1 liter filmjölk
Gör så här: Blanda allt, klicka ut smeten med hjälp av två slevar och mjöl. Forma till kakor och platta till en aning. Grädda på muurikkan och vänd några gånger under tiden. Dela brödet eller ät det helt, servera med smör, ost och marmelad.
Kommentarer
Postat av: Katarina
Så härligt att vara ute i naturen och fixa mat!
Postat av: Sandra
vad gott det där brödet ser ut och med smör på mums mycket finna bilder kram från Sandra
Trackback