Choklad- och havrekakor i långpanna
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Finfika på brickan som min farmor fick i 50-års present av min skäggiga sjöman till farfar. Den 26 februari 1954:)
Sötkrispiga, något smuliga och mycket goda choklad- och havrekakor, dagen till ära. Varsågoda!
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
150 g smör, smält
1 ½ dl socker
3 ½ dl havregryn
1 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma
ca 100 g blockchoklad, hackad
Gör så här: Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en bunke, rör ner smöret. Tryck ut smulblandningen på en bakplåtspappersklädd plåt (ca 25x25 cm) . Grädda i ca 200 grader i ca 10 minuter. Skär i rutor och låt svalna.
Kommentarer
Postat av: linnea
Du tar så himla fina bilder, får lite mormors känsla över dem! Kram
Postat av: Kaksmulan
Inte nog med att du inspirerar med underbara recept men dina bilder och alla dina vackra te och kaffekoppar mm är fantastiska!
Trackback