Choklad- och havrekakor i långpanna


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Finfika på brickan som min farmor fick i 50-års present av min skäggiga sjöman till farfar. Den 26 februari 1954:)

Sötkrispiga, något smuliga och mycket goda choklad- och havrekakor, dagen till ära. Varsågoda!

_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

150 g smör, smält
1 ½ dl socker
3 ½ dl havregryn
1 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma
ca 100 g blockchoklad, hackad

Gör så här: Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en bunke, rör ner smöret. Tryck ut smulblandningen på en bakplåtspappersklädd plåt (ca 25x25 cm) . Grädda i ca 200 grader i ca 10 minuter. Skär i rutor och låt svalna.


Kommentarer
Postat av: linnea

Du tar så himla fina bilder, får lite mormors känsla över dem! Kram

2012-05-10 @ 14:15:41
URL: http://linneaelisabet.blogg.se/
Postat av: Kaksmulan

Inte nog med att du inspirerar med underbara recept men dina bilder och alla dina vackra te och kaffekoppar mm är fantastiska!

2012-05-14 @ 12:09:36
URL: http://kaksmulan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen