Coq au vin blanc
Foto: Karin / Mats / bevemyrs blogg
Valborgsmässoafton bjöd på vackert väder, en mäktig brasa och stolta fyrverkerier. Bortbjudna till goda vänner bjöd värdparet på annorlunda Coq au vin blanc och nattligt bad i vedeldad tunna.
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
2 kycklingfiléer
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
100 g rökt fläsk eller bacon i bitar
250 g scharlottenlök
3 dl torrt vitt vin
1 msk konc. kycklingfond
1 msk japansk soja
2 tsk maizena
champinjoner
Gör så här: Skär kycklingen i bitar, fräs i olja och krydda. Stek bacon, lök och champinjoner. Koka upp vin, fond och soja. lägg i kyckling, bacon och lök. Red skyn. Smaka av. Servera med potatismos eller något annat gott.
Kommentarer
Postat av: milla
Vad gott, har bara gjort på helkyckling, men filer är ju lite smidigare ska prova det nästa gång.
Trackback