Valnötsbröd


Goto: Karin / bevemyrs blogg


Dagar är antagligen skapta för att njutas.

Idag har min vän Sofia och jag babblat öronen av oss i fyra timmar. Mumsat gott valnötsbröd och sörplat grönt te.

___________________________________________________________________________________________________

 

Ingredienser valnötsbröd, 2 limpor:


50 g jäst
6 dl vatten
2 msk honung
3 tsk salt
100 - 150 g grovt hackade valnötskärnor
1/2 dl pumpakärnor
3 dl dinkelmjöl
2 dl lantbrödsmjöl
9 dl vetemjöl

Gör så här: Smula jästen i en degbunke, värm vattnet till fingervarmt och rör sedan ut jästen med vattnet. Blanda i övriga ingredienser men spar lite av mjölet till själva utbaket. Arbeta degen smidig och låt den sedan jäs i ca 40 minuter. Forma till två limpor som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Jäs limporna under bakduk i ca 30 minuter. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i cai 225 grader i 10 minuter och sänk sedan värmen till 175 grader och grädda sedan ytterligare i ca 35 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen