Valnötsbröd
Goto: Karin / bevemyrs blogg
Dagar är antagligen skapta för att njutas.
Idag har min vän Sofia och jag babblat öronen av oss i fyra timmar. Mumsat gott valnötsbröd och sörplat grönt te.
___________________________________________________________________________________________________
Ingredienser valnötsbröd, 2 limpor:
50 g jäst
6 dl vatten
2 msk honung
3 tsk salt
100 - 150 g grovt hackade valnötskärnor
1/2 dl pumpakärnor
3 dl dinkelmjöl
2 dl lantbrödsmjöl
9 dl vetemjöl
Gör så här: Smula jästen i en degbunke, värm vattnet till fingervarmt och rör sedan ut jästen med vattnet. Blanda i övriga ingredienser men spar lite av mjölet till själva utbaket. Arbeta degen smidig och låt den sedan jäs i ca 40 minuter. Forma till två limpor som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Jäs limporna under bakduk i ca 30 minuter. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i cai 225 grader i 10 minuter och sänk sedan värmen till 175 grader och grädda sedan ytterligare i ca 35 minuter.
Kommentarer
Trackback