Fina havregrynslimpor

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 

 

Potatislov och hemmatid med två små godingar. Badhus- och teaterbesök blandas med matlagande och bakande. Livet är förunderligt och härligt. Tacksamhet är ordet.

 

Finns det fler baksugna där ute stugorna kan jag varmt rekommendera att knåda ihop fluffiga, härligt goda och saftiga havregrynslimpor. Ett riktigt, riktigt bra recept!

 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

Ingredienser:

 

3 dl fiberhavregryn
6 dl vatten
1 tsk salt

4 dl vatten
50 g smör, rumstempererat
2 msk brödsirap
1 msk kummin, fänkål eller anis (något stötta)
2 tsk salt
50 g jäst
ca 19 dl vetemjöl (mer om det behövs)

 

Gör så här: Koka en en gröt av fiberhavregryn, vatten och salt. Blanda kallt vatten, smör, sirap, krydda och salt i en degbunke. Rör ner den heta gröten och blanda väl. Låt röran svalna till fingervarmt. Smula ner jästen och låt den lösa sig. Arbeta in så mycket mjöl att degen blir lagom okladdig, knåda en stund. Låt allt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Knåda lätt och forma fyra små limpor. Lägg dem på en plåt. Jäs under bakduk i ytterligare ca 40 minuter. Skär skåror i limporna och strö på lite mjöl. Grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter.

 

Bevemyrs på Facebook

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen