Glassen god nog för en prins och halva kungariket
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Det här är nog den godaste glass jag någonsin ätit. Fantastiskt god!
Receptet kommer från Annika och hon har vispat ihop den många, många gånger. Till avslutningar, födelsedagskalas, festliga middagar och inte minst julfirande. Den går att variera efter högtid och smak. Med choklad, med bär eller varför inte med krossade pepparkakor serverad med apelsinklyftor.
I helgen firade Syrsan och Lillungens farmor 70 år här på jorden. Då duger inget annat än det bästa och glassen dukades fram på kaffebordet. Varianten den här gången - blåbär och hallon. Godare än godast!
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
2 ägg
1 1/4 dl socker
200 g hallon, färska eller frysta (eller annan valfri fyllning)
2 1/2 dl vispgrädde
1 nypa salt
Garnering:
2 dl blåbärssylt
hallon och blåbär
Gör så här: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna pösiga och vita tillsammans med 1 dl socker. Mosa hallonen och rör ner i bunken med de vispade gulorna. Vispa grädden och rör ner den i smeten. Vispa vitorna tillsammans med resten av sockret och en nypa salt till hårt skum. Vänd försiktigt ner skummet i hallonsmeten. Klä en form med plastfolie och häll ner smeten. Ställ formen i frysen i minst fyra timmar. Tag ut formen och stjälp upp den på ett fat, bred på sylt och garnera med hela bär.
Kommentarer
Postat av: Johanna
Låter gott.
Postat av: Littledessert - Recept & Webbshop
Underbar!
Trackback