Lax i skogens skepnad
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En väldans god variant av lax. Skogens smaker och forsens fyllning. Servera med klyftad eller pressad potatis.
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
4 st laxfileér
salt
peppar
2½ dl matgrädde av valfri fetthalt
2 msk vilt och kantarellfond (Bong´s)
2 msk lingonsylt
1 tsk timjan
salt
peppar
2½ dl matgrädde av valfri fetthalt
2 msk vilt och kantarellfond (Bong´s)
2 msk lingonsylt
1 tsk timjan
Gör så här: Lägg laxen i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Blanda övriga ingredienser i en skål (tycker du om mycket sås eller serverar med ris så gör dubbel sats) och häll sedan röran över laxen. Gratinera i ugnen i ca 225 grader i ca 20 minuter. Servera med klyftpotatis, pressad potatis eller ris. Sallad och lingonmarmelad är gott till.
Kommentarer
Postat av: milla
Vilken smak kombo spännande:)
Postat av: Veronica
Det lät gott och lite annorlunda! Ha're fint! Kram!
Postat av: Felicia
Duktig kokerska du är Karin ;) tyvärr ingen fisk älskare! men fint upplagt..ha're fint
Kram
Postat av: Carina Lindh
Till er som inte gillar fisk, den här såsen är så god! Till köttbullar,stora köttfärsbiffar,kotletter m.m
Postat av: Lennart Ö
Har testat rätten 2 gånger nu,mycket bättre än vad man tror,tack Karin.
Svar:
Karin
Postat av: Ewy Dahlin
Karin detta är ett kanonrecept, ovanlig smak men så gott!!! Vill passa på och tacka för alla goda recept du gett mig !!
Postat av: Ida
Detta är verkligen så himla gott! Gör det ofta, ofta och har fortfarande inte tröttnat, gissa vad som står på menyn ikväll ;)
Trackback