Pepparkaksbiscotti
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Efter makalöst god glass och helgoda chokladbiscotti var jag tvungen att provbaka Annikas varmt rekommenderade papparkaksbiscotti också. De visade sig vara topppengoda och duktigt julstämningshöjarnde.
Testa ni också!
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
3 ägg
7-8 dl mjöl, ju mer ju knaprigare
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Gör så här: Vispa smör och socker vitt, rör ner ett ägg i taget. Tillsätt kryddor och till sist mjölet. Rulla till tre rullar som passar på längden till en ugnsplåt, lägg dem på plåten och platta till en aning. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Ta plåten ur ugnen och skär i ca 2 cm breda diagonala bitar. Grädda i ytterligare 10 minuter. Stäng sedan av värmen och låt dem stå på eftervärmen tills de är genomtorra.
Kommentarer
Trackback