Underbart chokladgoda biscotti

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Annika är inte bara duktig på att vispa ihop glass, hon är alldeles utomordentligt bra på att baka biscotti också.;)
 
Det här receptet ger perfekt knapriga och alldeles underbart goda chokladbiscotti .
 
 Tips: Toppengott att servera till glass (här).
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
100 smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg, stora
6 dl vetemjöl (vill du ha dem mer hårdknapriga ska du ha i 7 dl vetemjöl)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g choklad
 
Gör så här: Vispa smör och socker pösigt, rör ner ett ägg i taget. Blanda samman de torra ingredienserna och blanda ner det i smör- och sockerröran. Finhacka chokladen och rör ner den. Blanda tills smeten blir slät. Rulla till tre längder och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem något. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Ta plåten ur ugnen och skär i ca 2 cm breda diagonala bitar. Grädda i ytterligare 10 minuter. Stäng sedan av värmen och låt dem stå på eftervärmen tills de är genomtorra.
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen