Underbart chokladgoda biscotti
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Annika är inte bara duktig på att vispa ihop glass, hon är alldeles utomordentligt bra på att baka biscotti också.
Det här receptet ger perfekt knapriga och alldeles underbart goda chokladbiscotti .
Tips: Toppengott att servera till glass (här).
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
100 smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg, stora
6 dl vetemjöl (vill du ha dem mer hårdknapriga ska du ha i 7 dl vetemjöl)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g choklad
Gör så här: Vispa smör och socker pösigt, rör ner ett ägg i taget. Blanda samman de torra ingredienserna och blanda ner det i smör- och sockerröran. Finhacka chokladen och rör ner den. Blanda tills smeten blir slät. Rulla till tre längder och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem något. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Ta plåten ur ugnen och skär i ca 2 cm breda diagonala bitar. Grädda i ytterligare 10 minuter. Stäng sedan av värmen och låt dem stå på eftervärmen tills de är genomtorra.
Kommentarer
Trackback