Dagen då man fyller fem år

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Dagen då man fyller fem år vaknar man gärna mitt på tidigaste morgonkvisten En bricka med varm choklad, smörgås och tända ljus blir ju faktiskt lite extra fint om det är kolsvart runtomkring ;)
 
 
Speciella dagar vill förstås firas, en av de absolut godaste kladdkakor som jag vet är den med toscaglasyr. Extra gott smakar det dessutom dagar som behöver uppmärksammas.
 

Ingredienser till kladdkaka med toscaglasyr:
 
Botten:
 
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 tsk salt

Toscaglasyr:

100 g smör
1 dl socker
2 msk mjöl
2 msk sirap
2 msk grädde
1 påse mandelspån

Gör så här: Börja med botten genom att mälta smöret, rör ner övriga ingredienser till botten. Smörj och bröa en form med löstag kant, häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Tag ut kakan och låt den stelna en aning. Smält smöret till toscan och rör ner övriga ingredienser, låt allt småkoka några minuter så att smeten tjocknar en aning. Häll smeten över kladdkakan och grädda ytterligare i ca 30 minuter (det låter lång tid men det blir faktiskt väldigt bra).
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: Felicia

Grattis till 5:åringen...fina bilder! :)

Svar: Fabian hälsar och tackar!!:)
Karin

2012-10-12 @ 10:54:20
Postat av: Maria

Vilket fantastiskt vackert porslin!!

Svar: Ja det är väldigt fint, köpt på loppis för en tjuga!:)
Karin

2012-10-14 @ 09:44:47
URL: http://Barajagbaranu.blogg.se
Postat av: Lotta N

Grattis till Fabian! Vilket fint firande ni har haft! Tacos är en favorit hos vår femåring också.
:-)

Svar: Tack, vii firade i dagarna sju eller hur det nu heter:) Tacos är ju riktigt gott, passande kalasmat!Kram
Karin

2012-10-19 @ 08:48:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen