Dagen då man fyller fem år
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Dagen då man fyller fem år vaknar man gärna mitt på tidigaste morgonkvisten ♥ En bricka med varm choklad, smörgås och tända ljus blir ju faktiskt lite extra fint om det är kolsvart runtomkring
Speciella dagar vill förstås firas, en av de absolut godaste kladdkakor som jag vet är den med toscaglasyr. Extra gott smakar det dessutom dagar som behöver uppmärksammas.
Ingredienser till kladdkaka med toscaglasyr:
Botten:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 tsk salt
Toscaglasyr:
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 tsk salt
Toscaglasyr:
100 g smör
1 dl socker
2 msk mjöl
2 msk sirap
2 msk grädde
1 påse mandelspån
Gör så här: Börja med botten genom att mälta smöret, rör ner övriga ingredienser till botten. Smörj och bröa en form med löstag kant, häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Tag ut kakan och låt den stelna en aning. Smält smöret till toscan och rör ner övriga ingredienser, låt allt småkoka några minuter så att smeten tjocknar en aning. Häll smeten över kladdkakan och grädda ytterligare i ca 30 minuter (det låter lång tid men det blir faktiskt väldigt bra).
Kommentarer
Postat av: Felicia
Grattis till 5:åringen...fina bilder! :)
Svar:
Karin
Postat av: Maria
Vilket fantastiskt vackert porslin!!
Svar:
Karin
Postat av: Lotta N
Grattis till Fabian! Vilket fint firande ni har haft! Tacos är en favorit hos vår femåring också.
:-)
Svar:
Karin
Trackback