Enkelt och sagolikt gott - maräng, choklad, hallon

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Sonens firande har fortsatt i dagarana sju. Idag kalasade ett gäng busiga smågrabbar på grillkorv i öppna spisen, glassuppläggning och putande fulla fiskdammspåsar.
 
Igår firades det med tårtkalas ute på Dunderhov. En av mina favorittårtor som dessutom är väldigt enkel är den med mängder av hallon, marängbottnar, grädde och chokladkräm. Sagolikt god och perfekt att bjuda på om det inte ska krånglas till en massa. ;)
 
 
____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:

2 hembakade eller färdigköpta marängbottnar
200 g blockchoklad, använd någon sort som du tycker om
1 1/4 + 3 dl vispgrädde
250 + 250 g frysta hallon (som du låter tina lite försiktigt)


Gör så här: Gör två marängbottnar eller köp två färdiga. Hacka chokladen och lägg den i en skål, koka upp 1 1/4 dl grädde som du sedan häller över den hackade chokladen. Rör om så att chokladen smälter. Ställ kallt. Vispa 3 dl grädde, blanda ner 250 g hallon, sockra ev lite. Lägg den ena marängbottnen på ett fat, bred ut chokladsmeten och sedan klickar du på drygt hälften av hallongrädden. lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av grädden uppe på. Garnera med ca 250 g hallon. Servera, om du låter tårtan stå kommer maränglager nr två att mjukna vilket är gott det också!:)
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen